Fysik

Idræt fylder rigtig meget på vores skole – 8 lektioner om ugen. I de små klasser handler det jo om at lege og bevæge sig på forskellige måder, så lysten til motion bevares og udvikles.

Senere vælger man så enten dans, fodbold eller håndbold, der kommer til at fylde meget i idrætstimerne. Dans varetages af Dance Project Viborg med flere undervisere samt diverse gæsteundervisere.

Håndbold varetages af Viborg HK A/S og Fodbold af Viborg FF. Prof., så der sikres den bedst tænkelige undervisning. Det er de 2 professionelle klubber, der leverer trænerne til disse timer, og divisions- og ligaspillere vil indgå for at sikre de kompetencer og de oplevelser, der skal til, for dels at eleverne videreudvikler deres boldspilsevner men frem for alt, at de bevarer deres lyst til at blive med at dyrke idræt.

Derfor er også sundhed vigtig for friskolen. Måltidet midt på dagen, frugt mm. er i kombination med den megen idræt en væsentlig værdi for os at give videre til eleverne med henblik på i hvert fald 3 ting: Deres sundhed, deres følelse af selvværd samt deres kompetencer i sociale interaktioner – både her og nu samt senere i livet.

Fysik