Forløb

En skolegang på Friskolen Hald Ege er et forløb, der fører menneskelig, faglig og idrætslig udvikling og dannelse med sig.

Skolefagene følger i det væsentlige samme mål som de samme fag i folkeskolen – dog med et par ændringer: Vi har f.eks. engelsk allerede fra 0. klasse og tysk fra 4. klasse.

Alle fagene skal føre frem til, at eleverne kan afslutte med folkeskolens afgangsprøve med det for hver enkel elev bedst mulige resultat. Men det væsentligste er, at eleverne i løbet af skolegangen gennem undervisning og samvær udvikler kompetencer, der gør dem motiverede til at lære mere, socialt robuste og i stand til engageret at tage del i et aktivt medborgerskab.

Skolens forskellige undervisningsforløb tager sigte mod, at eleverne lærer at:
- kombinere teori og praksis samt med et solidt, fagligt udgangspunkt udvikler stærke faglige kompetencer.
- samarbejde og kommunikere med andre kulturer.
- være innovative og stille kritiske spørgsmål.
- angribe udfordringer tværfagligt og se helheder.

Faget idræt bliver fra 6. klasse afløst af de lidt mere målrettede idrætsfag: Håndbold, Fodbold og Dans, hvor målet er, at hver enkel elev konstant udvikler sig som spiller og realiserer sit potentiale inden for denne idrætsgren og altid på en sådan måde, at han eller hun har stor lyst til at blive ved med at dyrke idræt fremover.

Forløb