Fællesskab

Ifølge filosoffen K.E. Løgstrup har man aldrig:
med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej”.

Og til dette grundvilkår knytter der sig en række krav, vi må stille til os selv og hinanden. Friskolen Hald Ege er et fællesskab. Og når man indgår i et fællesskab, opgiver man noget af sin frihed. Der vil således blive stillet nogle krav til eleverne: Alle skal have blik for og være levende optaget af, om alle har det godt. Både globalt – på skolen er der hvert år være flere careprojekter, -temaer og lignende – men også i det nære, i klassen, i gruppen, på danse-, fodbold- eller håndboldholdet osv. Fællesskab er sammenhold. Vi mener, at det er vores vigtigste og fornemmeste opgave konstant at vende børnenes opmærksomhed hen imod dette. Og på en sådan måde, at de oplever, at det er sammen med andre, verden åbner sig, og man bliver klogere på sig selv og livet.

Et stærkt fællesskab kendestegnes også ved rummelighed og mangfoldighed. Friskolen Hald Ege påtager sig gerne en social forpligtigelse f.eks. i forhold til bedre integration og bekæmpelse af den negative sociale arv. Under optagelse af elever til skolen tages der positivt hensyn til dette – det kunne f.eks. ske i form af 2 fripladser i hver klasse på skolen.

Fællesskab