Faglighed

Faglighed for os er noget andet og noget meget mere end tests og karakterer. De kan ses som tegn på, hvordan det går og bør indgå som naturlige elementer i undervisningen, men som mål, kan de slet ikke stå alene.

Det er væsentligt at klare sig så godt, som man nu kan i skolen, fordi der efter et godt grundskoleforløb åbner sig flere muligheder at vælge imellem efterfølgende i livet. Det vigtigste ved skolen er altid de boglige timer og den enkeltes faglige udvikling.

Derfor undervises der på Friskolen Hald Ege på et højt fagligt niveau forstået på den måde, at der stilles store krav til hver enkel elev men vel at mærke krav, som den enkelte har mulighed for at kunne honorere. Derfor har vi også valgt en lav klassekvotient på ca. 20 elever pr. klasse, der alt andet lige må give mere tid til en differentieret undervisning og en mere individuel opmærksomhed på den enkelte elev.

Der undervises i vid udstrækning ud fra principperne i Cooperativ Learning

Vi har mange elever, hvor sporten fylder meget. Derfor vil vi i videst mulige omfang sikre, at de daglige lektier, som er nødvendige i skolen, er lavet, når skoledagen slutter, så eleverne har fri til idrætsklubber mm., når de kommer hjem. Den sidste time på friskolen er ofte en lektietime til de daglige lektier med mulighed for lærerhjælp. Større opgaver, afleveringer mm. skal dog stadig laves derhjemme.

Faglighed for os er også, at man gør sit ypperste i idrætstimerne. Dertil kommer at idrætstimerne, der oftest vil ligge om formiddagen, og den varme mad, til sammen optimerer betingelserne og mulighederne for elevernes indlæring, når stærke kompetencer skal udvikles.

Faglighed